keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Vaniljainen mustikkapiirakka

Tämän herkullisen piirakan voi valmiista joko vastapoimituista mustikoista tai pakasteesta otetuista. Ihana jälkiruoka vaikka syksyiselle pataruualle. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön ja kahvin kera.

Raaka-aineet:

pohja
150 g                   voita                  
1,5 dl                   sokeria             
1                          kananmuna    
4 dl                      vehnäjauhoja
2 tl                       leivinjauhetta                             

täyte
350 g                  mustikoita       
0,5 dl                  sokeria             
1 prk                   vaniljatuorejuustoa                 
                            
Ohjeet:
Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ensin yhteen ja yhdistä sitten voi-sokeri vaahtoon. Sekoita joukkoon vielä muna. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita sokeri mustikoiden joukkoon ja kaada seos pohjan päälle. Levitä vaniljatuorejuusto mustikoiden päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n.20-25min, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat. Tarjoile vaniljakastikkeen tai  –jäätelön kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!